Panik-njuta

Är det inte ett helt underbart väder vi har? Synd bara att man är tvungen att ”panik-njuta” för att man är så rädd att det snart ska gå över?

Har själv varit ute hos farsan, lillbrorsan och plastmamman nu i helgen och njutit av värmen. Helt underbart att ha kommit ut från min lgh och känna lite frisk luft. Är så man börjar längta efter lugnet ett småsamhälle har att erbjuda. Fast en liten bungalow på en karibisk ö skulle inte vara fel att ha heller, men det får jag vänta med.


Torsdag kväll

Tänkte skriva nått ikväll, var ju ett tag sen nu men känner att jag har f*n inget att skriva om. Solen skiner och livet lever men nå annat än det verkar det inte hända här.

Så i stället så blir det en rulle...Friday the 13th 2009, hur låter det i era öron? En gammal "skräckis" i ny tappning :)


Midsommaren över, igen

Midsommar är över och jag hoppas att alla har haft det bra. Jag hade bra tur med vädret, lite småskurar men utöver dem så var det riktigt fint och lördagen var det nästan helt regnfritt.

 

På fredagen så var vi hemma hos min brors mamma och hennes man och firade. En massa god mat och trevligt folk. Senare på kvällen innan vi gick iväg på dansen så kom även pappa och hans fantastiska sambo förbi. På natten så blev det efterfesten med guitar och grejs, riktigt trevligt men tyvärr inte så mycket sömn. Delade madrass så det var trång samt att vi somnade runt 6-7 tiden och blev uppväckta av pappa strax innan 8 då han kom förbi. Så då var det bara att fortsätta där man hade slutat.

 

På lördagen så var det dags för lite god mat igen och lite fest innan vi åkte iväg på folkparken. Mycket folk var det och riktigt trevligt.

 

Hur var eran midsommar då? Hände det något speciellt?


Gaston - Efterfest


Glad midsommar

Vill önska alla en glad midsommar med så lite regn som möjligt.


Tracy chapman

Kom hem idag och fick lite halvpanik av att vara hemma. Ångesten kom krypande av att ha ett liv som egentligen inte är ett liv och att möjligheterna att ta sig ur den ekonomiska misären man lever i blir mindre och mindre för var dag som går känns det som.
Så vad passar inte bättre än lite Tracy chapman??








Midsommar, vad händer?

Vad händer för alla nu under midsommar? Blir det värsta partajet eller bara lugnt och skönt med sill och nubbe?

Själv så ska jag med äldsta broder och hem till hans mamma och fira midsommar med min äldsta ”nästan syster” med det traditionella tilltugget.
Vi blir ute på landet under två dagar, på lördag så skulle det bli lite partaj på bruket som ligger i området av där vi ska vara och ska vara riktigt bra. Men om inte annat så ska det bli riktigt skönt att inte fira inne i stan i år.
Enda felet är att det ska bli så sjukt kallt, 14-15 grader och regn så man får hitta på nått så man håller sig varm känns det som. Men börjar kännas som om man är van vid svenska midsommarvädret nu efter 32 st innan.

 

Nu blir det lite middag. Avokado, tonfisk, keso med tomater, gurka och baby spenat till.


Resultatet av intervjun

Idag var jag på anställningsintervjun och den gick bra och resulterade i att jag ska åka ner och provjobba nästa vecka. Så nu får man se om man ska börja leta lgh där nere på en gång. Ska bli skönt att få en inkomst igen och slippa leva på ett par tusenlappar. Skönt att få känna sig lite mera värd som människa och kunna köpa lite saker som man behöver.

Så imorgon så bär det av till AF för att se om man kan få hjälp med att förnya asbest licensen, skulle vara fint att få det så kanske dem finner mig lite mera intressant och slipper punga ut med vad det kostar om det skulle bli anställning.


Tänker på dig ♥

Du underbara människa som alltid finns där för andra, du ska veta att jag verkligen tänker på dig och jag hoppas att de vet att jag finns här för dig dag som natt.

Du har kommit att betyda så fruktansvärt mycket för mig så jag hoppas att du inte känner dig dum eller nått att höra av dig om du behöver ha någon hos dig.

 

Många stora kramar till dig gumman  ♥ ♥


Intervju

På måndag kl 12 ska jag vara nere i Stockholm och göra en intervju på Ocab syd som pcb-asbest sanerare. Får jag hoppas att det går vägen.


Förbjuda läsk??

Vi i dagens samhälle konsumerar mer och mer socker och resultatet blir att vi blir mer och mer överviktiga och jag läste på aftonbladet.se att ett flertal skolsköterskor och skolläkare ville förbjuda 1½ liters läskflaskor och lösgodis.

 

Frågan är om det är rätt att förbjuda 1½ liters läskflaskor och lösgodis, eller om det är bättre att lägga ner mer tid och energi på att informera och utbilda om kostvanor och vikten av att motionera. Är det inte fel att förbjuda problemet när man borde lägga ner mera energi på att informera och utbilda om kostvanor och vikten av att motionera?


Svenska sommaren

 

Nu är vi inne i juni, och nästan halvvägs igenom den. Vill det sig riktigt illa så har vi snön här om 2-2½ månad. Hur kul låter det när man tittar ut och ser enbart regn eller grått väder. Man blir inte mera glad över att se smhi’s prognos för de fem kommande dagarna.




 

Menar, hur skönt skulle det inte vara att ligga i den där hängmattan och dricka en god rom och bara njuta av värmen och utsikten.


Terminator Salvation

Jag och brorsan var på Terminator Salvation i söndags efter att vi kom hem från Stockholm. Den var helt ok och inte bara en film för att dra in pengar, fast i och för sig så var Christian Bale med och det brukar ju vara bra.

Men tror att den kan göra sig bättre på bio än på dvd, så tippset är att ta den på bio.



Visualisering

Efter att jag har lyssnat en del på Kay Pollak igår och idag så tänkte jag att jag skulle skriva ner 5-10 positiva saker som jag tror på själv. Det var svårt, mycket svårare än vad jag trodde på själv och kom inte fram till mera saker.

  1. Kan ta motgångar och komma igen.
  2. En bra och lojal kompis.
  3. Vet att jag kan ta negativa saker av andra människor och bli an bättre människa av dessa negativa saker.

 

Skulle även visualisera vart jag stod om ett år i livet där jag har ett arbete och kommit igång med att bli av med min extravikt samt fått tillbaka viss del av de muskler som jag har tappat under de här åren jag har varit borta från gymmet. Har även blivit starkare i mig själv och ser inte ner på mig själv och kan nämna 10 saker om mig själv som är positiva och som jag tror på. Även så har jag fått en större socialt nätverk.


3 nya böcker

Laddade ner tre stycken ljudböcker som jag tänkte att jag måste lyssna på, Kay Pollak - att välja glädje, Mia Törnblom - mera självkänsla och Mia Törnblom - självkänsla nu.

Nått måste hända inom det, jag kan inte bara gå runt och tänka på att det ska bli bättre utan jag måste jobba med att bli bättre. Man ska inte behöva gå tänka negativa tankar om sig själv hela tiden utan jag måste börja tro på mig själv och vad andra säger om och till mig.

Ta bara helgens händelser. Någon stans inom mig så gnager tanken att det vi sa inte stämmer utan att det var mig det var fel på fast det egentligen inte är så utan att det är fel på utan situation och stunden i våra liv som var felet. Och så ska jag inte gå runt och tänka.

Det är bara ett av alla exempel jag kan dra upp som gäller mina destruktiva tankar och det handlar inte bara om förhållanden utan det är generellt för allt som händer i livet.

 

Så skärpning din skalliga tjockis.


Helgen

Nu är man hemma efter en helg i Stockholm, så nu börjas det ständiga sökandet efter jobb igen. Känns inte alls hopplöst.

Helgen gick annars som förväntat, så inga större överraskningar.

 

Visade sig att jag kanske kan få mig ett jobb där nere snart med. Och det känns fin fint.

 

Nu bär det iväg in i duschen och en sväng till min moster.


Självförtroende och självkänsla

Har börjat läst en del om att förbättra sin självkänsla och sitt självförtroende.  Ett test man skulle göra var att ställa sig framför spegeln och säga tre positiva saker om sig själv. Kändes det fel så skulle man försöka förbättra sin självkänsla, ni som känner mig kan ju gissa vad jag gjorde när jag sa dessa positiva saker om mig själv. Skrattade nått så sjukt mycket.

Så det kanske är nått man ska jobba på, samt att inte ha så höga krav på mig själv när det gäller att göra saker, är nog mycket därför jag har mitt dåliga självförtroende. Kanske börja se till vad man har presterat i livet och vart man vill komma och sätta upp lite mindre mål för att nå dit så man inte tröttnar innan jag ens har börjat.

För hur man än vänder och vrider på allt så blir våra förväntningar på oss själva på det sättet som vi förväntar oss att de ska bli. Ser vi bara mörker så lär inte det bli så mycket ljus i slutändan av tunneln.


Snart torsdag

Bra mycket roligare dag idag, fast det är skitväder ute. Inte gjort så mycket nytta, men lite städning och en sväng ner på staden + en kaffe med barnens gudfar och nu väntar tvättstugan.

Har haft ledigt från jobbsökar-kursen nu i tre dagar, men imorgon så är det dags att gå iväg dit igen för att se om man har skött sig under de här tre dagarna. Troligtvis så har man inte gjort så pass mycket som han anser att man ska göra.

 

Imorgon så kommer S komma upp, nervöst som bara den men det ska bli spännande att se vart det leder till.

 

På fredag så blir det att åka hem till pappsen och gratta lillebror till studenten. En till skoltrött unge som går ur skolan.

Grattis lillebror på studenten.

 

Nu till lite tråkigheter. Hur kul ser det här ut på en skala? Är det sommar nu eller har vi redan fått hit hösten? Regn och 6 grader varmt mitt på dagen. Tur man inte vill ligga på en hängmatta nere i nått varmt land och suga på en god romdrink. Mer sol till svenska folket.

 


Inge vidare

En lagom ”rolig” dag idag, om det beror på vädret som försvann eller bara ändå vete jag inte. Bara hoppas på att det blir en roligare dag imorgon.

 

Ska ner på AF imorgon och kolla lite om flytt och jobb nere i storstaden. Har funderingar på att söka mig till saneringen igen.

 

Men det är då det, nu bär det iväg till soffan och barnen som kom förbi en sväng.

 


Flytt och examen

Var sommaren slut nu? Från att vara närmare 30 grader i ett par dagar till att få se på smhi.se att vi ska komma ner till +5 på torsdag. Hur kul känns det, inte det minsta.

 

På fredag så tar lillebroder studenten, så då ska vi ut och gratta han till att slippa skolan.

 

Nu har jag börjat skicka ner jobbansökningar till Stockholm så är det någon som har tipps så dela gärna med er till mig. Kan tänka mig att jobba med allt nästan.


RSS 2.0